Friday, 2024-03-29, 07.46.21
Welcome Guest | RSS
Meniu | Profilul meu | Iesire
Meniu
Logare forum
Calendar stiri
«  February 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Cauta
Tag Board
Site friends
Chestionar
Pe ce loc se va clasa FC Vaslui la sfarsitul acestui sezon?
Total of answers: 368
Statistica

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Main » 2009 » February » 25 » Wesley, principalul pericol pentru poarta Stelei
Wesley, principalul pericol pentru poarta Stelei
09.30.10

Cei care l-au văzut în iarbă vorbesc despre el la superlativ. "Wesley e un brazilian cu gleznă fină şi un marcator nativ. Lusitanii i-au fost la picioare cît timp a jucat în Portugalia", explică Lucian Marinescu, ex-mijlocaş la Academica de Coimbra. În schimb, el preferă, de regulă, să comunice prin driblinguri şi reuşite. Măsoară 177 de centimetri, calcă apăsat şi zîmbeşte încrezător.

"Mă felicit că am venit la Vaslui! Nu este un oraş mare, însă e chiar pe gustul meu. Prin cluburi oricum nu prea ies, am venit în România să cîştig trofee, nu să păcălesc fotbalul", spune Wesley Lopes, după care rememorează momentele primului contact cu balonul rotund, pe coasta din Vila Velha, Brazilia: "Nu vin dintr-o familie bogată. M-am îndrăgostit de minge din prima clipă, m-a atras ca un magnet. Primul contract l-am semnat cu Ponte Preta. Apoi, pas cu pas, am ajuns în Europa".

"Dacă dau gol, dansez samba"
Sud-americanul de 28 de ani s-a adaptat instant în grupul cosmopolit al Vasluiului. "Mă înţeleg de minune atît cu colegii, cît şi cu cei din staff-ul tehnic. În curînd vor veni în România soţia şi băieţelul meu. Nu-mi rămîne decît să trag tare pe gazon şi să arăt de ce sînt în stare", anunţă Wesley. A jucat deja în şase meciuri de pregătire, a punctat de cinci ori şi i-a încîntat pe oficialii grupării moldave. "Eu un vîrf extrem de inteligent şi un fin tehnician. Ar putea fi decisiv contra Stelei, în jocul de vineri. E o mutare excelentă pentru noi", crede Viorel Moldovan.

Nici Wesley nu ocoleşte subiectul Steaua: "Nu mi-am terminat golurile în . Am păstrat şi pentru retur. Dacă voi marca vineri, o să  dansez samba în Ghencea". "Poate să danseze şi sîrba în căruţă, numai să cîştigăm duelul cu Steaua", a spus cu haz Adrian Porumboiu.


Cum a ajuns în Liga I
Octombrie 2008. Patronul Vasluiului primeşte un apel din Portugalia. "Domnule Porumboiu, pregătiţi-vă să faceţi cel mai tare transfer! Al treilea golgeter din prima ligă lusitană e dispus să vină la Vaslui. Trebuie să fim atenţi, pe fir a intrat şi Celtic. Îl cheamă Wesley şi a 8 goluri în 13 partide la revelaţia Leixoes" a fost mesajul impresarul Florin Manea. Feed-back-ul finanţatorului a fost pozitiv, iar agentul FIFA l-a monitorizat pe Wesley timp de încă patru luni. În ianuarie, tratativele s-au purtat cu rapiditate. Pe brazilian îl ademeneau şi arabii de la Al Wahda cu un contract fabulos. A contat însă ambiţia sa, de a juca în continuare pe "Bătrînul Continent", la un nivel înalt. Chiar şi fostul stelist Arthuro a pus umărul la această mutare. În urmă cu trei ani, cei doi au fost colegi la Alaves, iar ex-atacantul Stelei l-a sfătuit recent pe Wesley să meargă la Vaslui.


"Am venit la Vaslui să cîştig trofee şi să joc în cupele europene. Şi mă gîndesc chiar la Champions League"
Wesley, atacant FC Vaslui

"Wesley e atît de bun, încît mă feresc să-i mai fac vreo caracterizare. Îl veţi vedea vineri în Ghencea. Vă va încînta"
Adrian Porumboiu, patron FC Vaslui

"E un atacant excelent, nu degeaba a fost al treilea golgeter al Portugaliei. Îi ştiu calităţile, Vasluiul a pus mîna pe un jucător valoros"
Mihai Stoica, manager Unirea Urziceni


250.000 de euro este salariul stagional al lui Wesley la Vaslui. Al Wahda îi oferea 500.000 €

5 goluri a marcat Wesley pentru Vaslui în 6 amicale, în timp ce stelistul Kapetanos a punctat de două ori în 8 teste

Views: 377 | Added by: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Aukro.ro
Create a free website with uCoz Copyright MyCorp © 2024