Thursday, 2024-04-18, 23.20.34
Welcome Guest | RSS
Meniu | Profilul meu | Iesire
Meniu
Logare forum
Calendar stiri
«  March 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Cauta
Tag Board
Site friends
Chestionar
Pe ce loc se va clasa FC Vaslui la sfarsitul acestui sezon?
Total of answers: 368
Statistica

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Main » 2009 » March » 24 » "Vrem în UEFA, cîştigînd Cupa României"
"Vrem în UEFA, cîştigînd Cupa României"
09.50.27

Bucuroşi după parcursul foarte bun din debutul returului Ligii I, cînd formaţia antrenată de Viorel Moldovan a obţinut zece puncte din douăsprezece posibile, oficialii vasluieni visează acum cu ochii deschişi la o nouă participare în cupele europene.

Şi cum patronul Adrian Porumboiu a cerut prezenţa în Europa într-o altă competiţie decît Intertoto, cum s-a întîmplat în vară, cînd "galben-verzii" au promovat de aici pe tabloul principal al Cupei UEFA, sînt de la sine înţelese pretenţiile trasate fotbaliştilor moldoveni. Mai ales că omul de afaceri vasluian a anunţat după întăririle din pauza competiţională de iarnă, cînd a cheltuit pentru transferuri nu mai puţin de 3 milioane de euro, că echipa sa are valoare de prima treime a ierarhiei. "Este normal ca domnul Porumboiu să aibă aspiraţii mari. Orice afacerist care bagă bani în fotbal încearcă pe cît posibil să-şi protejeze investiţia, iar asta se poate întîmpla doar prin evoluţii apreciate şi rezultate pe măsură. Momentan, sîntem în grafic, dar am convingerea că jocul echipei poate încă să mai crească mult", ne-a declarat Cătălin Popa, directorul sportiv al FC Vaslui.

Patronul moldovenilor speră însă în egală măsură şi în cîştigarea Cupei României, unde elevii lui Moldovan sînt calificaţi în faza sferturilor de finală, aceasta fiind o altă variantă de a ajunge în UEFA. Ba chiar mai avantajoasă dacă ţinem cont că formaţiile care cîştigă a doua întrecere internă sînt scutite şi de emoţiile unui tur preliminar. "Obiectivul este clar. Aşa că nu mai e loc de întors: vrem în Europa, şi cu asta, basta. Fie prin clasarea pe unul dintre locurile 3-5, fie în urma cîştigării Cupei României. Vreau să-i asigur însă pe toţi cîrcotaşii din fotbalul românesc că avem valoarea necesară pentru a atinge oricare dintre aceste obiective. Nu trebuie să uităm nici un moment că în primele patru etape din retur Vasluiul s-a exprimat doar la 60 la sută din potenţial. Şi abia în faţa unor adversari cu adevărat redutabili vom ajunge să jucăm aşa cum ne dorim cu toţii, pentru că nu este deloc uşor să omogenizezi o formaţie care s-a întărit în iarnă cu nu mai puţin de opt fotbalişti valoroşi. Dintre care, atenţie, toţi aspiră la un tricou de titular, dincolo de cei care au avut acest statut şi în tur", a completat Cătălin Popa.

Încîntat însă prestaţia "galben-verzilor" din prima parte a întîlnirii de sîmbătă seară, cu Farul (scor 4-2), Porumboiu le-a făcut unor oameni de fotbal foarte apropiaţi şi o altă destăinuire. Aceea că gruparea pe care o conduce poate spera chiar şi mai mult decît la o participare în Cupa UEFA, gîndul unei clasări pe locul secund, care oferă dreptul de a evolua în Liga Campionilor, nefiind deloc departe de aspiraţiile omului de afaceri vasluian. Iar dacă punem cap la cap declaraţiile date din iarnă şi pînă acum de cunoscutul fost arbitru FIFA sîntem tentaţi să-i credem pe cei cărora le-a dezvăluit acest gînd ascuns.

Views: 724 | Added by: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Aukro.ro
Create a free website with uCoz Copyright MyCorp © 2024