Friday, 2024-04-19, 01.42.13
Welcome Guest | RSS
Meniu | Profilul meu | Iesire
Meniu
Logare forum
Calendar stiri
«  July 2008  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Cauta
Tag Board
Site friends
Chestionar
Pe ce loc se va clasa FC Vaslui la sfarsitul acestui sezon?
Total of answers: 368
Statistica

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Main » 2008 » July » 22 » Hizo: "Vasluiul va face o figură frumoasă în Europa"
Hizo: "Vasluiul va face o figură frumoasă în Europa"
08.47.10
Viorel Hizo nu se gândeşte la retragere. Mai mult, „Dulăul“ visează la ziua în care Vasluiul se va bate pentru un loc pe podium.

Fotbalul românesc ar putea intra în istorie dacă Vasluiul va merge în UEFA...
Este o presiune în plus pentru noi. Ar fi şapte echipe în cupele europene şi nu vrem să facem de râs fotbalul din România. O să vedeţi că Vasluiul va face o figură frumoasă la debutul său în Europa. Şi echipele mari au fost la început la un moment dat.

Care a fost prima performanţă ca antrenor?

În 1985 am promovat-o pe Inter Sibiu în Liga a II-a. A fost primul mare succes al meu ca antrenor. La numai doi ani distanţă, am dus Sibiul în Liga I. Cu Inter Sibiu am câştigat în sezonul 1990-1991 Cupa Balcanică, din lot făcând parte jucători de mare valoare: Dorinel Munteanu, Gheorghe Mihali, Bucur Bogdan, Adrian Blid, Dorin Zotincă, Burchel, Predatu, Cotora şi Radu Niculescu.

V-au plăcut mai mult echipele de provincie...

Am fost şi la Rapid, şi la Dinamo, dar în provincie am fost lăsat mai mult să-mi fac treaba. La o echipă de provincie, aşa cum era Inter Sibiu, era extraordinar să ai atâţia jucători la loturile naţionale. A fost o echipă nouă, dar cu mari ambiţii. Cel mai bun sezon al nostru a fost atunci când ne-am clasat pe locul 4 şi am luat Cupa Balcanică.

A luat titlul fără înfrângere!

În 1991 aţi fost numit antrenor la Dinamo. Cum a fost?

Împreună cu Florin Halagian am câştigat un campionat la Dinamo fără să cunoaştem înfrângerea, lucru ieşit din comun pentru fotbalul românesc. Doar Steaua a mai realizat o astfel de performanţă, dar înainte de 1989.

Cine era atunci în echipă?
La Dinamo i-am luat de la Sibiu şi pe Gheorghe Mihali, şi pe Dorinel Munteanu (n.r. - foto), jucători care au devenit ulterior emblematici pentru fotbalul românesc. La Dinamo mai erau atunci: Stelea, Pană, Scânteie, Demollari, Gerstenmayer, Cheregi, Matei, Tene, Kadar, Moga şi Mihăescu.

La Rapid cum a fost?
Am fost chemat la Rapid ca să o scot din zona retrogradării. Era pe penultimul loc şi avea doar şase puncte. Am reuşit să fac până la urmă un mare rezultat, calificând Rapidul în Cupa UEFA.

Aţi retrogradat Timişoara...
Nu eu. Aşa a fost conjunctura. În ultima etapă, trebuia să batem la Timişoara ca să mergem în UEFA, iar Poli avea mare nevoie de cele trei puncte pentru a scăpa de retrogradare. Am câştigat noi!

„Bratu şi Niculae sunt jucătorii mei“


Ce echipe aţi eliminat cu Rapidul în UEFA?
Pe La Valleta din Malta şi pe Charleroi din Belgia. Am fost scoşi din Europa de nemţii de la Eintracht Frankfurt, echipă care dădea naţionalei Germaniei nu mai puţin de cinci jucători.

Ce înseamnă Rapid acum?
Rapidul face parte din viaţa mea. E ca o dragoste fără sfârşit. În 2001 am avut un an foarte bun. Am avut 12 meciuri fără înfrângere, dar la Piteşti a venit arbitrul Frăţilă şi ne-a executat. După acel meci, arbitrul în cauză a fost exlus din arbitraj.

Care sunt jucătorii pe care i-aţi promovat în Giuleşti?

Florin Bratu, Lucian Burdujan, Emilian Dolha şi Daniel Niculae. Jucători de mare valoare pe care nimeni la ora aceea nu dădea doi bani. Am avut acel meci de pomină cu PSG-ul lui Ronaldinho. După două rezultate de 0-0, am pierdut în prelungiri cu 0-1. A mai fost şi acel incident cu nocturna, lucru care ne-a costat. Sezonul pentru mine a fost unul foarte prost.

V-a lucrat Copos în 2004?
În acel an am fost adus în locul lui Dan Petrescu. Am pus echipa pe picioare şi iarăşi s-a renunţat la mine. Din păcate, nu am avut susţinere din partea lui George Copos. Când echipa mergea mai bine, atunci intervenea ceva şi era adus altcineva. Nu am avut susţinerea de care au beneficiat mulţi după mine.
Views: 419 | Added by: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Aukro.ro
Create a free website with uCoz Copyright MyCorp © 2024