Wednesday, 2024-04-24, 21.17.22
Welcome Guest | RSS
Meniu | Profilul meu | Iesire
Meniu
Logare forum
Calendar stiri
«  July 2008  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Cauta
Tag Board
Site friends
Chestionar
Pe ce loc se va clasa FC Vaslui la sfarsitul acestui sezon?
Total of answers: 368
Statistica

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Main » 2008 » July » 28 » Viorel Hizo: "Obiectivul Vasluiului este clasarea între primele 5 echipe la finalul sezonului!"
Viorel Hizo: "Obiectivul Vasluiului este clasarea între primele 5 echipe la finalul sezonului!"
09.29.18
Antrenorul lui FC Vaslui, Viorel Hizo, a acceptat duminică seară să vorbească pentru Gazeta Sporturilor despre victoria cu Neftchi Baku, despre lotul echipei sale, despre meciul foarte important cu Steaua de miercuri, dar şi despre soarta titlului de campioană în sezonul 2008/2009.

Viorel Hizo se identifică în acest moment cu cel mai important succes din istoria clubului de fotbal FC Vaslui. Preluând echipa de la Emil Sandoi, fostul tehnician al Rapidului şi al Ceahlăului a reuşit să califice formaţia moldavă în Cupa UEFA după ce a eliminat în finala Intertoto pe Neftchi Baku! Astfel, clubul patronat de Adrian Porumboiu a intrat într-un grup exclusivist al Ligii 1: FC Vaslui este o reprezentantă europeană a României în sezonul care abia a început.
Efectuând transferurile importante a câtorva jucători cu cotă bună în campionatul intern (Cânu, Aliuţa, Burdujan), trupa galben-verzilor se anunţă a fi o potenţială surpriza a noii stagiuni. Citiţi mai jos un interviu cu antrenorul vasluienilor, Viorel Hizo. Acesta a ţinut din start sa precizeze cu mult realism că rezultatul dublei cu Neftchi Baku nu este unul senzaţional, ci mai degraba unul normal.

În primul rând, felicitări pentru victoria şi calificarea de sâmbătă, domnule Hizo. Nu v-am deranjat dupa meci pentru un interviu, căci am vrut să vă las să savuraţi liniştit momentul succesului  . Acum, judecând la rece, aş dori să vă intreb: care a fost cheia returului cu Neftchi Baku?

V.H.: În primul rând trebuie spus că nu am întâlnit o echipă extraordinară. Neftchi vine dintr-un fotbal modest cum este cel azer, iar succesul Vasluiului poate fi considerat un rezultat normal. A fost foarte important pentru noi că am reuşit să intrăm în această dublă manşă cu destule meciuri în picioare, ca urmare a turneului de pregătire pe care l-am efectuat în Germania, unde am avut 6 jocuri de pregătire. Astfel am fost bine antrenaţi pentru partidele foarte importante disputate în compania celor de la Baku.

Această calificare a Vasluiului atrage de la sine şi o întrebare foarte importantă. Are echipa dumneavoastră capacitatea de a evolua cu succes în Cupa UEFA?

V.H.: De acum înainte va conta foarte mult ce adversari vom întalni pe drum. Cu siguranţă aceştia vor fi mult mai puternici decât Neftchi, iar trupele calificate deja în Cupa UEFA sunt mai experimentate decât noi. Avem ocazia de a evolua împotriva unor formaţii ce joacă în Europa an de an şi ştiu foarte bine cum să abordeze meciurile importante. Beneficiem însă de un nucleu de 14-15 jucători foarte buni pe care mă bazez şi cu care am putea face o figură frumoasă. Repet însă, totul depinde enorm de adversarul din următorul tur, căci de acum misiunea noastră devine din ce în ce mai grea.

Acest succes s-ar putea să îi distragă pe fotbalişti, iar peste 3 zile veţi întalni o candidată la titlu, Steaua. Credeţi ca îi puteţi mobiliza acum pe jucătorii dumneavoastră pentru meciul de miercuri?

V.H.: Problema nu se pune în felul acesta. Echipa Vasluiului are o capacitate foarte mare de concentrare, iar jucătorii mei ştiu cât de important este meciul cu Steaua. Pentru oricare dintre ei, un meci cu "roş-albaştrii" este un examen foarte important, deci n-am nici-un dubiu că echipa va fi 100% conectată la miza partidei de miercuri seara. Din punct de vedere fizic nu vom avea probleme, căci sezonul abia a început şi lotul meu este complet. Este important faptul că nu am parte de nici-un jucător accidentat sau suspendat.

Cum consideraţi că s-au integrat în lot noile achiziţii din această vară: Burdujan, Dănuţ Munteanu, Genchev, Aliuţă etc.? Primul chiar a marcat cu Neftchi...

V.H.: Desigur, mai este mult de muncit până ce omogenitatea echipei va fi desavarşită. Practic, am avut la dispoziţie doar 3-4 meciuri în care am putut rula întreg lotul actual, dar s-au făcut progrese importante.

În sezonul precedent Vasluiul s-a bazat foarte mult pe golurile providenţiale marcate de Ljubinkovic. Mai mult, fundaşul Mardare a plecat la Rapid. Credeţi că aveţi un lot complet în acest moment sau mai este nevoie de alte transferuri? Dacă da, care ar fi ţintele dumneavoastră?

V.H.: Consider că lotul actual este foarte echilibrat şi nu mai avem nevoie de nici-un transfer. Desigur, în orice echipă este loc pentru fotbalişti foarte valoroşi, pentru că aceştia nu pot fi refuzaţi niciodată de un antrenor. Vasluiul însă şi-a încheiat campania de achiziţii pentru noul campionat.

În noul sezon FC Vaslui va lupta pe trei fronturi: campionat, cupă şi Cupa UEFA. Evident, competiţia europeana este foarte importantă. Care este însă obiectivul formaţiei dumneavoastră în Liga 1? Va propuneţi să ajungeţi şi în fazele superioare ale Cupei Romaniei?

V.H.: Obiectivul nostru în acest sezon este foarte clar: clasarea între primele 5 echipe la finalul campionatului. Desigur, ne dorim un parcurs bun şi în Cupa Romaniei, dar prioritate au Cupa UEFA şi Liga 1. Totuşi, dacă vom avea un culoar favorabil în cupa interna vom încerca să profităm de el.

Aţi antrenat o perioadă destul de îndelungată în Giuleşti. Rapidul a început în forţa noul campionat şi jocul lor de sâmbăta seară a încantat pe toată lumea. Cum credeţi că se vor descurca vişiniii în acest sezon şi care credeţi că este principala favorită la caştigarea titlului de campioană?

V.H.: Este întotdeauna greu de pronosticat din prima etapă ce echipă va reuşi să se impună la finalul stagiunii. Competiţia a devenit foarte echilibrată, căci există 7-8 echipe care au investit bani mulţi şi acestea se vor lupta pentru participarea în cupele europene. Dupa părerea mea, prima şansă o are tridentul bucureştean format din Steaua, Rapid şi Dinamo, iar apoi urmează CFR-ul. Imediat în urma acestora o văd pe FC Timişoara. La Cluj există un mediu propice performanţei, iar echipa acestora a devenit un brand puternic în doar 7 ani de existenţă. Cred însă că formaţiile din Bucureşti vor avea întaietate în acest sezon, mai ales că miza titlului este uriaşă având in vedere că locul 1 trimite direct în grupele Ligii Campionilor la anul.

Despre Rapid pot să spun că a progresat enorm, mai ales la nivel administrativ. Ei joacă de mai multi ani un fotbal spectaculos şi productiv, fiind prezenţi în Cupa UEFA în mod regulat de câteva sezoane încoace. Cu siguranţă Rapidul nu mai este aceeaşi echipă de acum 15 ani, când titlul se disputa numai între Dinamo şi Steaua. Repet, giuleştenii au făcut mari progrese în ultimele sezoane, în special în domeniul administrativ al clubului, iar asta se vede şi pe teren" a încheiat Viorel Hizo.

Rămâne de văzut dacă formaţia vasluiana va putea face o impresie frumoasă la prima sa participare într-o competiţie europeană. Până atunci, urmează partida de foc de pe Stadionul Municipal din Vaslui contra Stelei! Jocul va începe la ora 20:30 şi va fi transmis în direct pe Antena 1.

Views: 383 | Added by: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Aukro.ro
Create a free website with uCoz Copyright MyCorp © 2024