Friday, 2024-03-29, 10.29.15
Welcome Guest | RSS
Meniu | Profilul meu | Iesire
Meniu
Logare forum
Calendar stiri
«  August 2008  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Cauta
Tag Board
Site friends
Chestionar
Pe ce loc se va clasa FC Vaslui la sfarsitul acestui sezon?
Total of answers: 368
Statistica

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Main » 2008 » August » 14 » N'Doye şi Ghencev au dus Vasluiul aproape de turul I din UEFA
N'Doye şi Ghencev au dus Vasluiul aproape de turul I din UEFA
20.04.30

FC Vaslui a câştigat prima manşă cu letonii de la Metalurg Ljepaja. Trei minute magice pentru moldoveni în repriza secundă au stabilit soarta partidei şi poate a calificării, după ce "stranierii" N'Doye (69) şi Ghencev (72) au punctat pentru chipa lui Hizo.


Cu moralul ridicat după cele trei victorii consecutive în primele trei etape ale Ligii I, Vasluiul a început în forţă partida cu letonii de la Ljepajas. După ce au arătat în primele 10 minute, vasluienii păreau că au în faţă un simplu meci de pregătire cu un adversar mult mai slab.

Mai întâi Ljubinkovic trimite o bombă de la 25 de metri (7), apoi două lovituri libere executate de Aliuţă (8) şi N'Doye (10), dar letonii scapă cu faţa curată. A fost un simplu foc de paie însă, pentru că letonii, reudimentari, dar bătăioşi, au reuşit să închidă destul de bine culoarele spre poarta lui Steinbors. Mai mult, reuşesc şi cele mai mari ocazii ale reprizei, după faze fixe în care îşi aduc folosesc arma forte: statura mai înaltă.


După fix o jumătate de oră de joc, Dobrecovs execută o lovitură liberă de la mare distanţă. Letonul trimite lung, în careul modovean, iar Karlsons reia cu capul, pe spate, puţin pe lângă bara din dreapta a lui Kuciak. 10 minute mai târziu, Dobrecovs trimite cu capul din 6 metri, puţin pe lângă bara din stânga alui Kuciak, după o centrare de pe partea dreaptă. Cu un minut înainte de pauză, Ljubinkovic încearcă să trimită cu capul de la10 metri, dar îl încurcă pe Temwanjera, aflat în poziţie mult mai bună, iar lovitura de cap a jucătorului din Zimbabwe trece pe lângă poartă.

Partida s-a decis în repriza secundă, mai precis între minutele 69-72, când vasluienii au arătat mai mult decât în tot meciul. În minutul 69, senegalezul N'Doye trimite o torpilă din lovitură liberă, de la aproape 30 de metri, şi cu puţin noroc, balonul se opreşte în plasa lui Steinborns, după ce a fost puţin deviat şi de zid. Un minut mai târziu, Temwanjera îl pierde pe drum pe un fundaş al lui Metalurgs, pătrunde în careuş apoi şutează violent, din 12 metri, dar în bara transversală.în minutul 72, toate speranţele letonilor se prăbuşesc, după ce Ghencea trimite şi el o ghilea, de la 25 de metri, de data aceasta sub bara transversală a nefericitului goolkeeper leton.


 

Hizo îşi dă seama că totul e jucat şi că-l aşteaptă un meci greu pe Litoral cu Farul, în etapa viitoare a Ligii I, şi îşi schimbă apoi până în minutul 80 toate piesele grele.

Scor final 2-0 pentru FC Vaslui, iar moldovenii sunt cu un pas de primul tur al Cupei UEFA, o performanţă istorică pentru gruparea lui Porumboiu. Returul, mai mult formal după ce fotbal au arătat letoniii, peste două săptămâni la Vaslui.

 Vezi  echipele de start din partida Metalurgs Ljapajas - FC Vaslui

 

Metalurg Ljepaja: Pavel Steinbors - Klava, Zirnis, Ferreira - Dobrecovs, Tamosauskas, Solonicins, Surnins- Grebis, Beniusis, Karlsons

Rezerve: Spole, Zuravlovs, Rafalskis, Mihailovs, Prohorenkovs, Kamess, Jemelins

Antrenor: Rudiger Ambramczik

FC Vaslui: Kuciak - Buhuş, Cănu, D. Munteanu, Hugo Luz - Ljubinkovic, Aliuţă, Genchev, N'Doye - Burdujan, Temwanjera

Rezerve: Hăisan, Markovic, N.Jovanovic, Zmeu, Gheorghiu, B.Panait, Buhăescu.

Antrenor: Viorel Hizo

Views: 365 | Added by: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Aukro.ro
Create a free website with uCoz Copyright MyCorp © 2024