Friday, 2024-04-26, 15.53.53
Welcome Guest | RSS
Meniu | Profilul meu | Iesire
Meniu
Logare forum
Calendar stiri
«  October 2008  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Cauta
Tag Board
Site friends
Chestionar
Pe ce loc se va clasa FC Vaslui la sfarsitul acestui sezon?
Total of answers: 368
Statistica

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Main » 2008 » October » 3 » FC Vaslui - Slavia Praga 1-1
FC Vaslui - Slavia Praga 1-1
01.19.38

Vasluiul a început în forţă prima repriză cu Slavia, cu gândul la grupele UEFA, o performanţă istorică pentru gruparea moldoveană. Hizo a uitat că l-a desfiinţat pe Aliuţă, principalul vizat de acuzele de indisciplină, şi a ales să-l trimită în primul 11. Decarul l-a răsplătit şi a fost cel care a dat primul avertisment cehilor: şut puternic din afara careului, puţin peste transversală.

Planurile ofensive ale lui Jarolim sunt date peste cap de accidentarea lui Litteri, jucătorul împrumutat de la Inter, care a fost schimbat în minutul 11, după un duel cu Panait. Un minut mai târziu, prima mare ocazie, venită tot din gheata lui Aliuţă. Lovitură liberă de pe partea stângă, Temwanjera trimite un cap din 14 metri, dar Vaniak scoate cu un reflex de zile mari. În minutul 22, Vasluiul a început să viseze la grupele UEFA, după o nouă fază fixă executată de Aliuţă. Corner de pe stânga, Burdujan scapă de marcaj şi reia cu capul din 10 metri, în plasa laterală a veteranului Vaniak: 1-0 pentru Vaslui.

Vasluiul face prea repede pasul înapoi, Slavia se aruncă imediat în atac, dar singura ocazie mai importantă e un şut al lui Belaid, după o pătrundere centrală, dar şutul acestuia este respins de Kuciak. Vasluiul intră la pauză în avantaj şi e la 45 de minute de o performanţă istorică: calificarea în grupele Cupei UEFA.

Totul se prebuşeşte însă, la doar trei minute după pauză. Repriza secundă debutează însă cum nu se poate mai. În minutul 48, Slavia egalează, tot dintr-o fază fixă. Lovitură liberă de pe stânga, Brabec pătrunde pe dreapta şi reia cu latul la colţul lung, cu toată opoziţia lui Temwanjera.

Surprinzător, tot cehii presează şi după golul egalizator, iar şutul puternic al lui Belaid din poziţie centrală este boxat de Kuciak. Vasluiul dă replica, tot cu un şut din afara careului, dar balonul trimis de la mare distanţă de Aliuţă este reţinut cu greu, în doi timpi, de Vaniak. Hizo forţează atacul cu Nemanja în locul celuilalt Jovanovic, dar nimic nu se mai întâmplă.

Ultima şansă e în finalul partidei, când Vasluiul beneficiază de o lovitură liberă dintr.o poziţie favorabilă, dar şutul lui Ghencev este respins de Vaniak. 1-1 scor final şi Vasluiul părăseşte şi ea Cupa UEFA, după o dublă în care nu a fost cu nimic mai prejos decât Slavia. Şi cu încă o consolare: a fost singura echipă românească care a părăsit competiţia, deşi nu a fost învinsă.

Views: 348 | Added by: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Aukro.ro
Create a free website with uCoz Copyright MyCorp © 2024