Tuesday, 2024-04-16, 11.58.42
Welcome Guest | RSS
Meniu | Profilul meu | Iesire
Meniu
Logare forum
Calendar stiri
«  October 2008  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Cauta
Tag Board
Site friends
Chestionar
Pe ce loc se va clasa FC Vaslui la sfarsitul acestui sezon?
Total of answers: 368
Statistica

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Main » 2008 » October » 3 » Aproape de Europa
Aproape de Europa
08.06.46

Vasluienii, care au condus la pauză, au ratat calificarea fără să piardă

6 ani de la înfiinţare, trei de primă ligă şi, după 0-0 la Praga, o jumătate de pas pînă la grupele UEFA. Etapele dezvoltării unei echipe caare a bătut ambele ambasadoare în Ligă, dar n-a reuşit nici un punct în ultimele trei etape.

Ce poate face apropierea unui asemenea obiectiv, alături de care sclipeşte o primă, "mai mare decît a tuturor echipelor din prima ligă", după cum spune Adrian Porumboiu? Poate prăvăli micul Vaslui peste praghezi, înfiinţaţi acum 116 ani. Chiar, cum arătau aceste locuri în 1892?

Hizo, fără fundaşi centrali, l-a coborît pe Ghencev stoper şi a mizat la mijloc, pe dreapta, pe viteza lui Petar Iovanovici. Aliuţă (5), Ljubinkovici (6), Temwanjera (11, cap scos greu de portar), N'Doye (20) au avut ocazii bune, iar golul a venit iminent: centrare Aliuţă (22), cap imparabil Burdujan, de lîngă căpitanul Brabec, cu un cap mai înalt. Cu 1-0, galben-verzii au mai încetinit, fără să cedeze iniţiativa. Oaspeţii îl pierduseră pe italianul Litteri, împrumutat de Inter, şi mizau mai ales pe mijlocaşii Tavarez şi Belaid, un brazilian şi un tunisian, dar şi pe bomba lui Cerny (37), scoasă bine de Kuciak.

I-a îngropat Brabec
Speranţele de Europa ale Vasluiului au suferit, imediat după pauză (49) o lovitură grea: acelaşi Brabec, stoperul, după care trebuia să vină Mike Temwanjera, urcat în careu, a marcat în urma unei faze fixe. Apoi Belaid l-a întrebuitţat (55) pe Kuciac. Semne de derută, mai ales că imediat a ratat şi Necid.

Moldovenii au acuzat şocul. Au răspuns cu precipitare calmului cehilor, au dus greu mingea în faţă, acolo unde, vrînd totul sau nimic. Hizo l-a adăugat atacului şi pe Nemanja Jovanovici. Dar minutele treceau, arbitrul nord-irlandez mai fragmenta o treabă şi aşa frîntă. Vasluiul, la a 15-a partidă oficială în 9 săptămîni, nu mai era cel din prima repriză, iar grupele UEFA se depărtau cu fiecare minut, în noapte. Pînă au dispărut de tot, după dealul întunecat. Vasluiul părăseşte Europa fără să piardă în faţa Slaviei. Onorabil, dar insuficient!

Atmosferă incendiară
Cei peste 9.000 de vasluieni au creat aseară o atmosferă demnă de UEFA. Încă din startul partidei, "Municipalul" a fost colorat cu steaguri galben-verzi, fanii strigînd minute în şir: “Vaslui! Vaslui!". Galeria moldoveană a afişat pe toată durata meciului bannere pe care erau scrise îndemnuri la adresa elevilor lui Hizo: “Uite-aşa aş vrea să mor", dar şi "Impossible is nothing" (Nimic nu e imposibil). (Cristi Lapa)

Petar Jovanovici nervos
În minutul 67, Petar Jovanovici a fost înlocuit de Hizo cu Nemanja Jovanovici. Decizia l-a enervat la culme pe fotbalistul de bandă dreaptă. El a gesticulat nervos în drum spre banca de rezerve, lovind cu furie o sticlă de apă din apropiere. Petar a fost la un pas să fie trimis la cabine de oficialii vasluieni, însă în cele din urmă s-a potolit.
VIP-uri la "oficială"
În lojele arenei vasluiene au luat loc, printre alţii, preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi antrenorul lui FC Braşov, Răzvan Lucescu. Tehnicianul a venit special la meci pentru a spiona gruparea galben-verde, viitoarea adversară a echipei sale în Liga I. Ambii au fost primiţi cu aplauze la scenă deschisă de spectatori. (Cristi Lapa)

Marţi e tragerea
Vasluienii îşi vor afla adversarele din grupele UEFA marţi, la ora 13:00, cînd e programată la Nyon tragerea la sorţi. Cele 40 de formaţii calificate în această fază vor fi împărţite în 8 grupe de cîte cinci echipe. Meciurile vor avea loc într-o singură manşă, prima partidă fiind programată pe 23 octombrie.

Views: 397 | Added by: raduku94 | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Aukro.ro
Create a free website with uCoz Copyright MyCorp © 2024