Saturday, 2024-04-20, 02.29.45
Welcome Guest | RSS
Meniu | Profilul meu | Iesire
Meniu
Logare forum
Calendar stiri
«  November 2008  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Cauta
Tag Board
Site friends
Chestionar
Pe ce loc se va clasa FC Vaslui la sfarsitul acestui sezon?
Total of answers: 368
Statistica

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Main » 2008 » November » 19 » Moldovan: „Rapid a rămas în inima mea!“
Moldovan: „Rapid a rămas în inima mea!“
10.06.59

Antrenorul Vasluienilor se întoarce sâmbătă în Giuleşti, hotărât să-si învingă fosta echipă. Moldovan spune că va avea ceva emoţii la revenirea în Giuleşti.

Vio, ai început cariera de antrenor principal cu patru victorii facile. Ce ai schimbat la Vaslui?
Filosofia mea de fotbal e simplă: multă muncă, disciplină şi responsabilitate. Deocamdată suntem pe drumul cel bun, am dat 10 goluri în patru meciuri, am primit doar unul şi ar fi extraordinar să terminăm anul neînvinşi.

Ce vei face în iarnă, mai aduci jucători?
Este nevoie de întăriri în toate compartimentele. Am la dispoziţie jucători valoroşi, dar am nevoie de un lot mult mai echilibrat. Ne mai trebuie câţiva jucători cu experienţă, cu care să mă pot duce să mă bat pe toate fronturile. Nu trebuie să forţăm lucrurile. Paşi mărunţi, viaţă lungă.

Care e obiectivul tău?
Ne dorim să câştigăm Cupa României şi să ne clasăm pe locul 5 în Liga I. Vom face strategia de transferuri şi sper să putem aduce jucătorii de care avem nevoie. Îmi trebuie fotbalişti cu caracter, mie nu îmi plac fiţoşii, figuranţii. Nu vor rămâne jucătorii care încearcă să păcălească fotbalul.

Următorul obstacol pentru Vaslui e Rapidul...

Este un meci special pentru toată lumea, nu numai pentru mine. Voi pregăti partida în aşa fel încât să luăm cele trei puncte. Jucătorii Vasluiului au posibilitatea să demonstreze că au valoare şi simt că vom face un meci mare.

De cine ţi-e e teamă cel mai tare de la Rapid?
De nimeni. Mie nu mi-e teamă de niciun adversar din România. De altfel, nu cred că există la ora asta în Liga I vreo echipă care să fie invincibilă. Respectăm toate echipele, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne tremure picioarele în faţa unei anumite formaţii, indiferent de numele ei.
„Când nu mi-a plăcut ceva, am plecat“

Ce înseamnă Rapid pentru tine?

Am avut un final de carieră foarte frumos la Rapid. Am câştigat două Cupe ale României şi am jucat un sfert de finală în Cupa UEFA. Rapidul a avut în acea vreme un grup extrem de unit. Nu a contat numele vreunui jucător anume. Grupul a fost cel mai puternic. M-am ataşat foarte mult de Rapid, iar acest club va rămâne în inima mea tot timpul.

Regrete?
Că nu am făcut eventul, că nu am bătut Steaua în Cupa UEFA... Dar asta e istorie acum.

Ai plâns după acel meci...

A fost un moment trist, pentru că voiam să-mi închei cariera cu o finală de Cupa UEFA. Ar fi fost ceva extraordinar. Am şi acum poza din ProSport...

Suporterii te vor aplauda...
Suporterii m-au iubit şi respectat pentru tot ceea ce am făcut în Giuleşti şi probabil că o să fie ceva emoţii la început când voi călca din nou pe gazon... Apoi, voi face tot posibilul să câştig meciul, pentru că sunt profesionist.

De ce ai plecat de la Rapid?
Pentru că aşa am vrut eu. Am văzut lucruri care nu mi-au plăcut, dar nu vreau să dezvolt prea mult subiectul. Sunt în relaţii bune cu cei de la Rapid. Eu sunt un om paşnic. Nu-mi place să intru în polemici. Mă supăr tare de tot doar dacă sunt călcat pe bătături. Dacă sunt lăsat în pace, nu am nicio problemă cu nimeni. Am fost educat să-mi văd doar de treaba mea.

„Poate voi antrena Rapidul cândva“

Visezi să ajungi antrenor la Rapid?
Poate va veni şi vremea să antrenez la Rapid. Nu se ştie niciodată. Însă acum am doi ani şi jumătate contract cu Vasluiul şi sper să termin cu bine această perioadă pentru că rezultatele ţin în viaţă un antrenor. Restul sunt doar vorbe goale.


Ţi s-a propus în ultimul timp să revii în Giuleşti?
Am auzit că au fost ceva discuţii, dar pe mine personal nu m-a căutat nimeni.

Cum vezi ceea ce se întâmplă acum?
A fost un an tensionat, cu multă confuzie. Dar eu sper ca Rapid să-şi rezolve problemele.

După Rapid ai fost la Urziceni. Ce părere ai de faptul că sunt pe primul loc?

Ştiu foarte bine această echipă. Am stat acolo un an şi ştiu cât se munceşte. Urziceniul este o echipă care ştie ce vrea. Foarte bine organizaţi, cu jucători de mare caracter. Îmi doresc să pot realiza şi eu asta la Vaslui. Nu ştiu dacă poate lua titlul, dar este un exemplu pentru toată lumea.


El l-a adus pe Cesinha
În scurtul mandat ca director sportiv la Rapid, Viorel Moldovan a reuşit să-l transfere în Giuleşti pe Carlos Cesinha (foto), considerat a fi una dintre cele mai reuşite achiziţii făcute de giuleşteni în ultimii ani. Vio a reuşit să-l aducă pe brazilian de la Sporting Braga contra sumei de 600.000 de euro. Tot din postura de director sportiv, dar la Unirea Urziceni, Moldovan l-a adus pe internaţionalul lituanian, Arlauskis.

 

 

Poza care a făcut istorie
Steaua elimină Rapidul din sferturile Cupei UEFA. Moldovan izbucneşte în lacrimi, iar primul care îl consolează este tocmai Cosmin Olăroiu. Momentul a fost surprins de fotoreporterul ProSport Cosmin Moţei, o imagine mai sugestivă decât o mie de cuvinte.

46 de jocuri a evoluat Moldovan pentru Rapid în campionat şi Cupă, marcând 17 goluri

10 meciuri în cupele europene are Moldo-gol pentru vişinii, înscriind de 4 ori

2 Cupe ale României a cîştigat Vio pentru Rapid

Views: 382 | Added by: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Aukro.ro
Create a free website with uCoz Copyright MyCorp © 2024