Friday, 2024-04-19, 11.57.30
Welcome Guest | RSS
Meniu | Profilul meu | Iesire
Meniu
Logare forum
Calendar stiri
«  February 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Cauta
Tag Board
Site friends
Chestionar
Pe ce loc se va clasa FC Vaslui la sfarsitul acestui sezon?
Total of answers: 368
Statistica

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Main » 2009 » February » 25 » DIN NOU IMPREUNA
DIN NOU IMPREUNA
09.33.16

Dupã ce timp de un an si jumãtate a activat în Peluza Sud a „Municipalului“, grupul Furieux va reveni, începând cu acest retur, în Peluza Nord, alãturi de celelalte brigãzi.

Primul sezon al Vasluiului în Liga I a fost unul foarte important din punctul de vedere al activitãtii suporterilor vasluieni. Chiar dacã echipa s-a aflat în lupta pentru salvarea de la retrogradare, acestia nu au încetat sã-si încurajeze favoritii indiferent de rezultatul de pe tabela de marcaj. În urma unor neîntelegeri între membrii peluzei, în vara anului 2007, grupul Furieux a ales sã se mute la peluza opusã, a stadionului „Municipal“. Fiind divizati, suporterii vasluieni nu au mai putut face aceeasi atmosferã, efectele resimtindu-se pe parcurs, aportul peluzelor simtindu-se doar la meciurile importante. În pauza de iarnã, suporterii din cele douã peluze s-au întâlnit si au discutat despre revenirea la o singurã peluzã. Astfel, dupã un an si jumãtate, timp în care si-a desfãsurat activitatea la Peluza Sud, grupul Furieux va activa din nou în Peluza Nord, acolo unde se va alãtura celorlalte factiuni, Dorobantii si Excentric. „Cât am fost uniti, am fãcut lucruri frumoase împreunã, dar ne-am divizat si am dat de greu. Revenirea grupului Furieux la Peluza Nord este o alegere bunã, care va fi de folos pentru toatã lumea. Sperãm cã vom face aceeasi atmosferã care era pe stadionul nostru în primii ani de Liga I“, a declarat Narcis, liderul galeriei vasluiene.

De la Brigada Supremã, la Peluza Nord Vaslui

În 2002, anul înfiintãrii echipei vasluiene, numãrul suporterilor care îsi încurajau echipa din peluzã era foarte mic, aproximativ 50-100 de membri. Atunci, pe gard era un singur banner, Brigada Supremã, numele sub care s-a consacrat galeria vasluianã în tarã. În sezonul 2003-2004 si-a fãcut aparitia primul grup, Dorobantii, un nume original pentru orasul Vaslui. De asemenea, au mai apãrut Alcoholic Group si Nord, brigãzi care nu au rezistat prea mult, mai ales din lipsã de membri. Odatã cu promovarea echipei în primul esalon, suporterii s-au mutat definitiv în Peluza Nord a stadionului, iar performanta echipei aduce mai multi sustinãtori la stadion. Astfel, apare grupul Radical, însã nu rezistã niciun sezon, steagul de gard fiind capturat în deplasare, pe Giulesti, de cãtre fanii rapidisti. Tot în sezonul 2005-2006, apare gruparea Furieux, brigadã existentã si acum în peisajul ultras local. Pe parcurs, Brigada Supremã îsi schimbã conotatia, schimbându-si statutul în grupare, care însã, s-a autodesfiintat. De asemenea, a mai apãrut si gruparea Devils, majoritatea membrilor fãcând parte din fostul Radical, însã si acestia s-au autodesfiintat la putin timp dupã aparitie. Ultimul grup care si-a fãcut aparitia în peluzã este Excentric, o brigadã formatã în mare parte de tineri, cu un mare rol în viitorul peluzei vasluiene.

Views: 404 | Added by: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Aukro.ro
Create a free website with uCoz Copyright MyCorp © 2024